ARTICLES D'OPINIÓ

Nou Ajuntament, vells interessos 

Collbató ja ho sap: el pacte de govern municipal s'ha trencat. Els darrers dies ho hem explicat detalladament al poble, com podeu veure al nostre web ("http://www.collbatogic.org"). 

Després de dos anys d'intens esforç per redreçar la difícil situació econòmica i administrativa de l'Ajuntament, passem a l'oposició amb un programa de 50 actuacions que ja s'han engegat i que el nou equip de govern només haurà de completar. Si és així, si l'Ajuntament continua amb la defensa del territori, del parc natural, del patrimoni cultural, de l'habitatge social, del comerç local, del turisme, de les urbanitzacions racionals, si gestiona bé els més de 4 milions d'euros aconseguits per l'anterior equip, si treballa per eixugar el dèficit municipal, aleshores tindrà el suport del GIC, perquè aquest és el nostre programa i la línia d'actuacions que hem iniciat.

Però no ens enganyem. El PSC ja va demostrar la legislatura anterior la seva posició favorable a l'ampliació de la zona industrial i contrària a l'agricultura, al patrimoni cultural i al turisme. Ara, està per veure. CiU ha demostrat aquesta legislatura que obeeix a interessos privats que passen per sobre de l'interès general del poble, i que és incapaç de gestionar àrees de la seva responsabilitat com la circulació viària, la seguretat ciutadana o la concessió de llicències d'obres. Tots dos, PSC i CiU, són els responsables de l'immens dèficit que encara ara arrossega l'Ajuntament i que haurem de pagar entre tots, i quan han governat han fet una gestió desastrosa que aquest poble no es mereix, amb els respectius caps de llista anteriors processats judicialment. 

Així, doncs, hi ha un perill real que el nostre Ajuntament torni a caure en la mala gestió i en el predomini de foscos interessos urbanístics que no beneficien gens Collbató. De moment, l'equip de govern encara no ha presentat cap programa d'actuacions, i els dirigents locals de CiU semblen més interessats a insultar els qui pensen diferent que a presentar propostes concretes, en un estil barroer que recorda èpoques ja passades. En aquest cas, el GIC farà una oposició ferma i contundent, demanant comptes de totes les actuacions i exigint responsabilitats per la feina mal feta. Collbató vol solucions als problemes dels ciutadans, no ambicions de poder ni repartiments d'alcaldies ni maniobres per beneficiar interessos privats.  

Grup d'Independents de Collbató (GIC)