l'Independent
butlletí informatiu del Grup d'Independents de Collbató
Gener 2012
NOTA INFORMATIVA EN RELACIÓ AMB L'APROVACIÓ DE L'AMPLIACIÓ DE LA Z.I. LES GINESTERES DE COLLBATO

En relació amb l'aprovació del text refós del projecte de zona industrial i del nou conveni urbanístic amb els propietaris dels terrenys, feta per l'Ajuntament de Collbató el 26 de març de 2010, el Grup d'Independents de Collbató vol manifestar el següent:

1. El nou conveni urbanístic confirma la retirada del projecte de les empreses promotores, Quat Inversiones i Inmobiliaria Benet i formalitza així: que el projecte d'ampliació de la zona industrial és inviable des de tots els punts de vista i molt més en la situació econòmica que travessa el país.

2. La retirada dels promotors implica:

  1. la pèrdua de tots els ingressos monetaris que havia de rebre l'Ajuntament: s'anul·la la clàusula que obligava els promotors a ingressar 6.000.000 euros,
  2. l'Ajuntament en canvi, es veu obligat a retornar als bancs 1.000.000 d'euros que li havien prestat amb l'aval dels promotors.
  3. i, l'Ajuntament també renuncia a la clàusula per la qual els promotors es comprometien a pagar 5.300.000 euros pel 10% del sòl propietat municipal.

3. Ara, a canvi de requalificar 21 hectàrees de sòl agrícola a industrial, l'Ajuntament només rebrà 700.000 euros, amb els quals no podrà cobrir els deutes contrets en aquesta operació, i unes 3 hectàrees de terreny, inclòs el 10% de cessió obligatòria per aprofitament mitjà, que confia a vendre algun dia.

4. La perspectiva que aquests terrenys puguin generar ingressos econòmics per a l'Ajuntament en un termini curt o mitjà és pràcticament nul·la vista la situació dels polígons industrials a Catalunya i els criteris de finançament de projectes urbanístics que estan aplicant les entitats bancàries. El més probable és que, si la urbanització del sòl tira endavant, aquest es converteixi en un paisatge similar al del polígon de Mas d'en Pi, als Hostalets de Pierola i tocant a Collbató, que es troba abandonat des de fa anys.

5. Per un altre costat, el text refós i el conveni que s'han aprovat ara contenen molts aspectes de dubtosa legalitat i suposen una modificació substancial del projecte que s'havia aprovat el 2008. Per aquests motius, el GIC impugnarà l'acord del ple de l'Ajuntament de Collbató i reclamarà que el procediment administratiu es torni a iniciar des del principi. Al marge d'això, continuen en marxa les accions legals empreses per diverses entitats de Collbató contra el projecte d'ampliació de la zona industrial.

6. El GIC lamenta també l'actitud d'opacitat, manipulació informativa i demagògia que ha

mantingut i manté l'actual equip de govern municipal. No és cert que l'Ajuntament ingressi sis milions d'euros i no és cert que els equipaments bàsics del poble, com el poliesportiu o el casal, depenguin de la construcció d'un polígon industrial.

7. En aquestes condicions, la conclusió és clara: el projecte de l'equip de govern actual per obtenir ingressos que cobrissin el deute municipal ha fracassat. Ara mateix, l'Ajuntament vol destruir una part important del territori de Collbató a canvi de res, simplement per no haver de reconèixer el seu error, i es nega a considerar altres alternatives més factibles i més respectuoses amb l'entorn i amb la qualitat de vida dels collbatonins.

8. El GIC, en el seu moment, ja va presentar públicament diverses alternatives econòmiques per no haver de destruir l'entorn, centrades en la instal·lació d'un parc solar fotovoltaic (que l'equip de govern va descartar dient que “l'energia solar no té futur”), la potenciació del turisme en un entorn privilegiat com Montserrat i el control de la despesa municipal. El GIC manté les seves propostes i s'ofereix a treballar amb tothom que hi estigui disposat en l'estudi de tantes alternatives com siguin possibles, abans de renunciar a un poble residencial com el que tenim.

9. Per tot això, demanem a l' alcaldessa de Collbató que afronti la situació amb realisme, que reconeguin el fracàs del seu projecte d'industrialització i especulació i que acceptin treballar amb la resta de grups polítics i amb les entitats per construir alternatives econòmiques factibles i sostenibles, que toquin de peus a terra i que generin realment ingressos a les arques municipals sense malmetre el territori. Collbató no es pot permetre la paràlisi a què l'ha portat l'actitud d'aquest equip de govern socialista. Llegir més


Del dit al fet. Hem preparat un quadre comparatiu entre el que l'ajuntament ens deia que seria la zona industrial Les Ginesteres l'any 2007 i quina és la realitat a l'abril de 2010. Vosaltres mateixos podreu jutjar la gestió de l'equip de govern que tenim. Llegir més


Les intervencions dels nostres regidors. Si voleu llegir els texts de les intervencions del Jordi Serra i el Josep Estradé al Ple Extraordinari Llegir intervencions


La notícia de l'informatiu de TV3. Veure el video de TV3 Clicar aquí

MODIFICAR DADES: Hem cregut que t'interessaria rebre informació periòdica del nostre Grup. Si vols modificar les teves dades, o donar-te de baixa dels informatius envia'ns un correu electrònic a: comunicacio@collbatogic.org. També acceptem sugerències i opinions!

Tota la informació a: http://www.collbatogic.org