l'Independent
butlletí informatiu del Grup d'Independents de Collbató
Nº5/Maig 2010
NOTÍCIES DESTACADES
El Parlament resol que l'Institut tindrà gimnàs
La Comissió d'Educació del Parlament de Catalunya ha resolt que el SES de Collbató tindrà el gimnàs que li correspon, tal com es desprèn de la resolució aprovada per unanimitat el 20 de maig, segons la qual es reconeix formalment que el SES està inacabat i que aquest equipament li pertoca per llei. Així ens ho ha confirmat la Diputada del Parlament Dolors Camats (ICV) amb qui regidors del GIC, juntament amb representants de l'AMPA, vam mantenir una reunió recentment.Més informació
El CEIP Mansuet reclama els mestres que li pertoquen
Des de fa unes setmanes podem veure a l'entrada del CEIP Mansuet, la pancarta "Som 9 i no 7". A causa del nombre d'alumnes inscrits en aquesta escola primària per al proper curs escolar 2010-2011, l'equip de mestres hauria de ser de 9, però el departament d'Educació de la Generalitat, ara per ara, només n'ha assignat 7, nombre insuficient per cobrir les necessitats del centre. L'AMPA de l'escola ha estat recollint firmes per presentar un escrit a la Generalitat, el GIC s'hi ha adherit Més informació
Les entitats del poble: l'ànima de Collbató
Volem felicitar i agrair a les diferents associacions del nostre poble la seva feina, la seva empenta i el seu èxit. Els últims esdeveniments, de caire esportiu com "La Portals", la volta a Montserrat" en BTT, organitzada pel C.E. LaTaca i "la Cursa de l'Alba" han estat un èxit d'organització i participació.
La consulta popular, un èxit de la democràcia
El 25 d’abril passat, els collbatonins vam poder opinar sobre la possible independència de Catalunya, gràcies a l’esforç i la rigorositat de la plataforma Collbató Decideix. La consulta va ser un exercici molt positiu de participació ciutadana.
AJUNTAMENT
Les Ginesteres: Sòl de protecció especial o sòl urbanitzable, què passa exactament?
Quan l'Ajuntament remetia a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya la modificació del Pla General per encabir-hi la zona industrial, la pròpia Generalitat ja havia aprovat i publicat el Pla Territorial Metropolità de Barcelona. Aquest Pla, de jerarquia superior a qualsevol pla urbanístic municipal qualifica definitivament les Ginesteres com a “sòl d'especial protecció de la vinya” en base a l'Informe de Sostenibilitat Ambiental redactat pels tècnics de la Generalitat, que considera aquest espai com un connector ecològic de primer ordre i prioritari, essencial del massís de Montserrat i la conca del Llobregat amb les serres de l'Anoia i l'Alt Penedès ”, i menciona que “ és l'única finestra sense urbanització contínua al llarg de l'A-2 dins la regió metropolitana de Barcelona”. Destaca els ”valors agroforestals de la zona i l'interès connectiu de la riera de Can Dalmases”.

El mateix Pla estableix un seguit de propostes com, entre d'altres:“ reduir el desenvolupament del projecte d'ampliació del polígon industrial Les Ginesteres , i preservar en el seu conjunt el caràcter agrari d'aquest territori”

Demanem a l'equip de govern que faci cas del que li diu la Generalitat, coincident amb el que ja li havia dit els Serveis Tècnics municipals de Medi Ambient fa ja tres anys, i que deixi de vendre fum, de comprometre als membres del Govern de la Generalitat i de gastar enormes quantitats de diners en advocats, productores de vídeo i plans parcials i assumeixi ja les seves responsabilitats.Més informació

Els comptes municipals no quadren
L'equip de govern de l'Ajuntament de Collbató anuncia que ha reduït considerablement el deute municipal però ens amaga un seguit de consideracions que mostren una situació ben diferent. Entre d'altres, no expliquen que, en realitat, el que s'ha fet és convertir el deute a curt a termini en préstecs i convenis a llarg termini, de manera que el deute real es manté ja que aquests préstecs s'hauran de tornar, i amb interessos. No esmenta tampoc que es deuen més diners que els que s'ingressen i per tant, ara mateix, l'Ajuntament no pot demanar cap més crèdit ni incrementar la despesa, perquè això faria saltar les finances pels aires, tal com reconeix la mateixa secretària-interventora en el seu darrer informe i, si això passa, la Generalitat haurà d'intervenir les finances municipals. En aquests temps de crisi econòmica i social potser seria el moment d'assumir els errors i ser sincers i transparents amb el poble, i començar a prendre les mesures oportunes.Més informació

Hi ha diners o no n’hi ha?
L’Ajuntament es lamenta que no té diners per cobrir serveis bàsics com la neteja de carrers, la renovació de l’enllumenat o l’autobús municipal, però s’acaba de gastar 45.000 euros per desplaçar uns metres el camp de futbol i ara en dedicarà 340.000 més per posar una coberta sobre la pista poliesportiva que si recordem, tampoc seria necessari si ara tinguéssim el poliesportiu. Potser les prioritats d’aquest equip de govern no són les mateixes que les de la majoria de veïns...

EL GIC
Assemblea General Ordinària
El diumenge 22 de maig es va celebrar l'Assemblea General Ordinària del GIC. El nostre president, Elies Rogent, va fer un resum de les activitats realitzades pel grup durant aquest últim any: com associació cultural, es consoliden activitats com el cinefòrum, les reunions de veïns i la col·laboració en la majoria d'activitats culturals del municipi. També va aprofitar per definir la segona funció del Grup, la possibilitat de donar suport a una candidatura a les properes eleccions municipals, i en demanava l'aprovació de l'Assemblea. Es va votar i aprovar per unanimitat.

En Jordi Serra, com a regidor portaveu del GIC a l'Ajuntament, va fer un resum de les tasques del grup municipal. Als plens de 2009 i 2010 s'han presentat 26 mocions, la meitat de les quals han estat aprovades, i 32 preguntes de control i fiscalització de l'equip de govern.

Un altre dels punts importants de l'assemblea fou la renovació parcial de la Junta (veure la notícia més avall)

L'Elies Rogent ha cedit la presidència al Joan Palomeras. Va presentar la seva dimissió com a president del grup ja que, com ell mateix va declarar, a partir d'ara vol dedicar la major part del seu temps a la Fundació Rogent. Tot i que va llegir la seva carta de "comiat" l'Elies no ens deixa; seguirà molt proper i sempre a punt per donar un cop de mà.

Des del GIC volem agrair-li tots aquests anys, que són molts (8 anys) de compromís, dedicació i feina, tant a l'època d'alcalde, com a l'època de president. La nova junta espera poder comptar amb ell i la seva experiència.

Una vegada finalitzada l'Assemblea, els assistents, amics, familiars,...ens vàrem trobar per dinar a l'àrea d'esplai de l'ermita de La Salut.


Renovació parcial de la Junta
La nova Junta queda de la següent manera: President: Joan Palomeras, vice-president: Antoni Lardin, secretari: Antoni Claret, tresorera: Elena Gil, vocals: Mercè Messeguer, Josep Lluís Escriu, Jordi Gómez, Alex Riba, Cristina Martín, Albert Espuga, Agustí Aranda i Daniel Fernández.Més informació


Nits de Cinefòrum
El passat mes de febrer iniciàvem les sessions de cinefòrum, un cop al mes ens trobem per visualitzar i debatre una pel.lícula que tracti temes d'actualitat (la crisi econòmica, l''ecologia, la immigració, etc).
La propera serà "Las chicas de la Lenceria" pel.ícula suïssa que ens convida a reflexionar sobre la jubilació, la viduïtat i el paper de la dona en una societat conservadora.
Si voleu suggerir una pel.lícula o un tema per propers cinefòrums envieu-nos un correu a: comunicacio@collbatogic.org

Collbató funciona?
Amb aquesta pregunta vàrem fer la 3a Trobada de veïns el dissabte 12 de maig. L'objectiu d' aquest seguit de trobades és, per una banda, saber que penseu i com creieu que hauria de ser el Collbató on volem viure i, per altra banda, informar-vos sobre temes que us interessin sobre el funcionament de l'Ajuntament, als que nosaltres com a grup de l'oposició, podem respondre.

Però funcionarà, entre tots és possible!

MODIFICAR DADES
Hem cregut que t'interessaria rebre informació periódica del nostre Grup. Si vols modificar les teves dades, o donar-te de baixa dels informatius envia'ns un correu electrònic a: comunicacio@collbatogic.org
Tota la informació a: http://www.collbatogic.org