l'Independent
butlletí informatiu del Grup d'Independents de Collbató
Nº6/Juliol 2010
EL PLE DE JUNY DE 2010
Comptes Generals 2009
Amb els únics vots favorables del PSC es van aprovar els Comptes Generals del 2009. La resta de grups no hi hem donat l’aprovació perquè considerem que l’equip de govern ha "maquillat" els comptes, hi ha molts temes que no quadren, un dels més enrevessats és la reducció del dèficit de 7 milions a la meitat (això diu l’equip de govern), no es donen explicacions clares i dubtem que siguin reals. El GIC vam votar en contra. Llegir més
Programa d'adequació de la urbanització del Bosc del Misser
L’Ajuntament (amb la votació favorable de tots els grups municipals) ha aprovat la signatura d'un conveni amb la Diputació pel qual un equip tècnic assessorarà l'Ajuntament per fer la sol•licitud de subvenció a la Generalitat per tal d'acollir-se a la Llei de Millora d'Urbanitzacions (l'any passat se'ls va denegar la subvenció). Aquest conveni costarà 3.000 euros a l'Ajuntament.
Un nou projecte pel Casal: realment viable?
El grup municipal va portar a aprovació un nou projecte pel Casal Municipal, aquest es basa en un estudi de la Diputació d’ara fa uns dos anys. El projecte està valorat en més de 2 milions d’euros, La proposta presenta diferents fases, la primera d’elles valorada en 1,7 milions d’euros. D’aquí el nostre dubte sobre la viabilitat del projecte, ja que no tenim finançament per fer-lo ni ens justifiquen que el tindrem. A la nostra pregunta d’on traurien els diners van contestar que no ho sabien però que això no era un problema, l’important era aprovar-ho i després ja veurem, potser del FEDER, del PUOSC ... Els nostres regidors es van abstenir perquè, tot i la necessitat d’un bon espai púbic pel poble, aquest projecte no es realista i després passa com amb la promesa del poliesportiu. Llegir més

Recurs de reposició del GIC contra el conveni de la Z.I.
L’actual equip de govern desestima l'últim recurs presentat pel GIC contra el nou conveni urbanístic de la ZI, ara que els promotors s'han retirat. Els arguments per desestimar-lo són inexistents, però la majoria absoluta sembla que permet no haver de donar explicacions. Ara queda el recurs contenciós administratiu, i, de fet, aquest recurs s'ha incorporat al procediment que se segueix al TSJC contra l'ampliació de la ZI.
Pròrroga de l'Ordenança Fiscal taxa de recollida de residus.
L’Ajuntament ha decidit endarrerir la campanya de la recollida de residus porta a porta. Segons les informacions de l’equip de govern local, l’inici de la recollida selectiva de la fracció orgànica dels residus municipals (FORM) i del material de rebuig es preveu pel dimarts 26 d’octubre amb la primera recollida de FORM.
Ordenança Mobilitat
La nova ordenança de mobilitat és una adaptació de la normativa local a la nova Llei estatal del Trànsit. El GIC es va abstenir en la votació perquè l'equip de govern no havia previst en el redactat les característiques específiques d'un municipi com Collbató. Per exemple, no hi ha una regulació del trànsit en camins i vies rurals, ni en l'accés motoritzat a la muntanya de Montserrat. Tampoc no es tenen en compte els problemes d'aparcament que comença a haver-hi al centre del poble i al voltant del nucli antic.
Revisió de les tarifes de l'aigua
Es va aprovar la nova tarifa pel subministrament d'aigua. El GIC havia demanat insistentment que el primer tram de consum (fins a 18 m3) es dividís en dos perquè hi ha gent que consumeix poc i hauria de pagar poc. Finalment, a partir d'una proposta del Consell de Medi Ambient, s'ha aconseguit establir un tram bàsic de consum fins a 9 m3, un altre fins a 18 m3, un tercer fins a 36 m3 i un d'especial, a partir de 36 m3, que pagaria 15 vegades més que el consum bàsic. D'aquesta manera es fomenta l'estalvi d'aigua i es castiga el malbaratament.
LA RECOLLIDA D'ESCOMPRARIES PORTA A PORTA: UNA EXPLICACIÓ BREU

A Collbató arriben canvis, i per llei ens veiem obligats a recollir selectivament la matèria orgànica.Així es modificarà la recollida del que actualment s’anomena “brossa ordinària” i que es recull unitàriament en contenidors als carrers. Aquesta fracció es passa a subdividir en dues, l’orgànica i el rebuig, que es seleccionaran al propi domicili o centre generador. El sistema de recollida de la Fracció Orgànica dels Residus Municipals (FORM) i de la fracció residual dels mateixos (REBUIG) que es considera més adequat a les característiques de Collbató és el sistema de recollida selectiva porta a porta. Alhora, és el sistema amb més avantatges medioambientals; segons acords del Consell Municipal de Medi Ambient i del Ple Municipal. La implantació del nou sistema suposarà una veritable transformació d’hàbits pels collbatonins/es . Deixarem de ser simplement generadors de residus, per transformar-nos en agents actius amb responsabilitat sobre la separació de les diferents fraccions de residus i en el seu lliurament. Es mantindran les actuals recollides selectives amb iglús al carrer pels residus de vidre, envasos lleugers i paper/cartró, mantenint les recollides selectives a la deixalleria i mantenint la recollida domiciliària de voluminosos. Les característiques, l'horari de la recollida, els tipus de cubells i altres normes específiques s'explicaran convenientment en una campanya que es farà durant el setembre i octubre.


MOCIONS

La moció de l'oposició tema Raventós El ple també va aprovar donar suport a la petició d'indult per a en Xavier Raventós, amb els vots de l'oposició (GIC, CiU i ERC) i l'abstenció del PSC, al govern. La moció remarca que l'exalcalde empresonat "ha rescabalat plenament el deute econòmic i moral que tenia amb el poble de Collbató" i que "és voluntat d'aquest Ajuntament facilitar la reconciliació i el perdó en benefici de la necessària convivència ciutadana".

GIC,CiU i ERC: SI, PSC: Abst.

Moció CiU túnel Autovia El regidor de CiU, Enric Serra va presentar una moció per demanar un espai de pas protegit al túnel que permeti passar per sota de l’autovia, ja que hi ha una gran circulació de cotxes i els vianants es senten desprotegits. El GIC va recolzar la moció

GIC, CiU,ERC iPSC: SI


MODIFICAR DADES
Hem cregut que t'interessaria rebre informació periódica del nostre Grup. Si vols modificar les teves dades, o donar-te de baixa dels informatius envia'ns un correu electrònic a: comunicacio@collbatogic.org
Tota la informació a: http://www.collbatogic.org